Wat is Dermaplaning?

Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Het mesje wordt gebruikt om over de gelaatshuid te schrapen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht te verwijderd. Het is momenteel een van de meest efficiëntste manieren om je huid te exfoliëren, op te helderen en om verstopte poriën te voorkomen.

Decolate en gezicht

Een van de grootste misvattingen over dermaplaning is dat de haartjes donkerder of dikker terug komen. De donshaartjes die verwijderd worden, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. De behandeling verandert de structuur van de haarzakjes niet. Soms lijkt het alsof het haar donkerder terug komt, maar dat komt doordat de huid lichter wordt door de behandeling. De laag dode huidcellen, donshaartjes, vuil en eventuele opvallende pigmentvlekjes gaven je huid vooraf aan de behandeling een grauwer aanblik. Doordat de haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft dermaplaning geen invloed op de groei van de haartjes in de haarfollikels. Voor de behandeling liepen de donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Wanneer de donshaartjes zijn verwijderd en weer beginnen aan te groeien, verschijnt het middelste gedeelte van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof de haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Als het haartje weer volledig is terug gegroeit, is het weer precies hetzelfde als voorheen. De haartjes groeien dus niet dikker terug door dermaplaning.

Dermaplanning niet pijnlijk

De behandeling gebeurd met een medisch mesje. Het is niet vreemd dat dit de associatie met pijn oproept. Maar wees gerust, dermaplaning is zo goed als pijnloos. Het is bijvoorbeeld minder pijnlijk als harsen , treading of laser. Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen. De behandeling is trouwens geschikt voor alle huidtype. Na afloop kan de huid een beetje rood zijn. Dermaplaning mag alleen niet uitgevoerd worden op de huid met actieve ( open) acne, vanwege risico op het beschadigen van de huid. Hierdoor kunnen bacteriën over de huid verspreid worden, waardoor de acneproblemen verergeren.

Dermaplaning gaat acne tegen.

Zoals je hierboven hebt gelezen kan het actieve acne verergeren. In andere gevallen zal het de kans op acne juist verkleinen, bijvoorbeeld snel last hebben van een verdikte hoornlaag. Dit zorgt namelijk niet alleen voor een grauwere uitstraling maar kan ook acne in de hand werken. Dermaplaning is een aangewezen behandeling om de hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen. Vervolgens is de huid ook beter toegankelijk voor huidverzorgingsproducten of eventuele acne crèmes.

Geen risico op hyperpigmentatie.

Diverse ontharingstechnieken, waaronder harsen en laserontharing, geven een verhoogd risico op hyperpigmentatie (donkere pigmentvlekjes op de huid). Door de ontharingsbehandeling is de huid iets geïrriteerd of beschadigd, waardoor er irritatiepigment ontstaat. Dit heet ook wel post-inflammatoire hyperpigmentatie. Bij dermaplaning hoef je daar niet bang voor te zijn. Wel is je huid na de exfoliërende behandeling extra gevoelig voor de zon. Het is na de behandeling daarom extra belangrijk om een zonnebrandcrème met SPF 30 of 50 te gebruiken, ook bij bewolkt weer of in de koudere maanden!

Direct resultaat dat vier weken aanhoudt.

Het mooie aan dermaplaning is dat je meteen resultaat ziet. De huid heeft een gezonde glans en teint, de huid voelt zijdezacht aan en eventuele acnelittekens, pigmentatievlekjes en fijne lijntjes zijn minder zichtbaar. Een bijkomstig voordeel is dat je make up mooier en gelijkmatiger kunt aanbrengen en dat het langer blijft zitten. Uiteraard groeien de donshaartjes weer terug en stapelen de dode huidcellen zich na verloop van tijd weer op. Doorgaans is er na een maand een nieuwe behandeling nodig om het resultaat te behouden.

Maak een afspraak